Meike Nieuwenhuis

Origami tote-bag

Wil je iets unieks dragen en het zelf maken? Leer dan tijdens de design workshops hoe je eigen Origami tote-bag kunt maken.
De tas is gebaseerd op een Japanse vouwtechniek, waardoor er zo min mogelijk restmateriaal overblijft. Dit wordt ook wel “zerowaste” genoemd. Het patroon is eenvoudig, maar voor het vouwen heb je wel wat ruimtelijk inzicht nodig.

Er zijn drie verschillende ontwerpen die je kunt maken. Deze ontwerpen zijn al voorbereid en berekend, zodat we bepaalde stappen van het maakproces kunnen overslaan. Tijdens de workshop kan je een mini-proefversies van de verschillende modellen maken van papier. Hierdoor kan je spelen met het basis ontwerp.

Je kunt kiezen uit verschillende kleuren stof en je eigen combinaties maken. We gebruiken waterafstotende stof, waardoor de tas gemakkelijk overal mee naartoe te nemen is en gemakkelijk schoon te houden is.
Dit is een leuke beginnersworkshop, maar je kunt ook meedoen als je meer ervaring hebt. Er zijn namelijk genoeg manieren om deze tas een advance upgrade te geven door bijv quilt en patchwork techniek toe te passen.

Hoe ziet een dag eruit?
We beginnen met thee/koffie en een korte rondleiding door de studio, gevolgd door een korte uitleg over de machines en materialen. Voordat we met de echte stof beginnen, maken we kleine naaisamples. Daarna zijn we klaar om te starten met het echt werk!

Workshop boeken?
Stuur een e-mail naar info@meikenieuwenhuis.nl of vul het contact formulier die je vind onderaan de pagina: https://meikenieuwenhuis.nl/workshop/

Workshop Origami Tote bag
Kosten 129,- euro per persoon
Datum in overleg
Tijd 10.00 – 17.00 uur
Niveau Beginner
Locatie Den Haag
Materialen Inclusief
Deelnemers Max. 3
Taal Nederlands en Engels